Modalitati de donatie

Iti punem la dispozitie toate toate modalitatile de donatie, de la cele clasice pana la cele mai moderne, rapide si securizate. Mai jos sunt prezentate pe scurt aceste modalitati de donatie.

1. Doneaza cu cardul

Donatia prin card este foarte simpla si foarte rapida. Alegi modalitatea de donatie prin card si vei fi redirectionat catre o pagina securizata. Donatia prin card este facilitata si securizata de Euplatesc.ro.Donatia o poti face de oriunde ai fi avand un computer sau telefon cu conexiune la internet si cardul personal.

Daca donatia iti este respinsa, sunt doua motive:

ai o restrictie pentru a face plati, trebuie doar sa suni la banca sa iti ridice restrictia;

nu ai activat codul 3D Secure, in acest caz trebuie sa suni la banca pentru a-ti activa codul 3D Secure.

Odata donatia facuta cu cardul vei primi 2 emailuri de confirmare a donatiei. Instantaneu, donatia ta (suma si numele) vor fi afisate in lista de donatori ai beneficiarului pentru care ai donat (cu exceptia cazului in care ai ales sa ramai anonim, sau ai facut o donatie fara sa selectezi un beneficiar anume).

Donatiile care nu au specificate o destinatie, se vor redirectiona la alti beneficiari la alegerea noastra.

2. Doneaza prin PayPal

Pentru a face o donatie prin PayPal trebuie sa ai un cont de PayPal. Donatia se poate face de oriunde daca ai un computer sau telefon conectat la internet. Imediat dupa efectuarea donatiei vei primi un email de confirmare si multumire.

Fondurile ajung la noi imediat, instantaneu. Numele tau si suma donata vor fi instantaneu afisate in lista de donatori ai beneficiarului pentru care ai donat (cu exceptia daca ai selectat ca doresti sa ramai anonim, sau ai facut o donatie fara sa specifici un beneficiar anume).

Donatiile care nu au specificate o destinatie, se vor redirectiona catre alti beneficiari la alegerea noastra.

3. Doneaza prin Transfer Bancar

Donatiile prin transfer bancar se pot face in doua moduri:

Transfer bancar online

Pentru acest lucru trebuie sa beneficiezi de serviciul de Online Banking al bancii tale si sa dispui de un token. Te vei conecta online in contul tau bancar si vei face un transfer bancar online obisnuit, introducand unul din conturile asociatiei noastre in care doresti sa faci donatia, in functie de valuta pe care o alegi.

Donatia va ajunge la noi a doua zi daca este facuta dintr-un cont din Romania, sau va ajunge in 2-3 zile daca este facuta dintr-un cont dintr-o alta tara.

Pe baza extraselor de cont, un operator din cadrul asociatiei noastre va confirma donatia ta, si o va introduce la beneficiarul mentionat de catre tine. Astfel, numele tau si suma donata va aparea in lista de donatori ai cazului mentionat de tine (cu exceptia faptului ca nu ai mentionat nici un caz). Astfel, veti putea urmari donatia ta pe site-ul nostru la lista de donatori in 7-14 zile lucratoare daca donatia a fost facuta din Romania, sau in 7-14 zile lucratoare daca donatia a fost facuta din strainatate.

Donatiile care nu au specificate o destinatie, se vor redirectiona catre alti beneficiari la alegerea noastra.

Transfer bancar la ghiseul de la banca

Alegi o banca din cele 3 la care avem deschise conturi bancare: Banca Transilvania, BCR si Raiffeisen Bank. Impreuna cu contul bancar aferent mergi la ghiseul bancar si spui ca doresti sa faci o donatie pentru asociatia umanitara SPRO (Speranta pentru Romania) in contul bancar pe care il vei prezenta.

Donatia va intra in contul nostru instantaneu. Nu trebuie sa ne suni pentru confirmare. Un operator va prelua extrasele de cont si va introduce numele tau si suma donata in lista de donatori ai beneficiarului specificat de catre tine (cu exceptia faptului ca nu ai specificat nici un beneficiar). Afisarea donatiei dvs pe site-ul nostru se va face in maxim 7-14 zile lucratoare.

Daca donatia se face din strainatate, aceasta va intra in contul nostru in 1-3 zile lucratoare. Numele tau si suma donata se va afisa pe site la lista de donatori ai beneficiarului mentionat de catre tine, in maxim 7-14 zile lucratoare (cu exceptia faptului ca nu ati selectat nici un caz).

Donatiile care nu au specificate o destinatie, se vor redirectiona catre alti beneficiari la alegerea noastra.

4. Doneaza prin SMS la 8829

Aceasta posibilitatea de donatie este cea mai simpla si cea mai la indemana pentru fiecare dintre noi. Din pacate insa, companiile de telefonie mobile nu ofera aceasta facilitate pentru orice caz, rezumandu-se in general la cazurile de copii / adulti grav bolnavi care necesita tratamente costisitoare care nu se pot face la un spital de stat din Romania si care nu sunt decontate de catre stat.

Asociatia noastra va oferi posibilitatea de donatie prin SMS doar pentru acele cazuri care se incadreaza in cerintele operatorilor de telefonie mobila care ofera aceasta facilitate de donatii prin SMS.

Donatii prin SMS se pot face la 8829.

5. Directioneaza 3,5% din impozitul pe venit

Daca esti salariat ai posibilitatea de a redirectiona 3,5% din impozitul tau pe venit pentru ajutorarea copiilor bolnavi de cancer si leucemie aflati in atentia asociatiei noastre umanitare.

Aceasta redirectionare a 3,5% din impozitul tau pe venit nu te costa nimic, oricum acesti bani îi dai la stat.

Toate informatiile despre aceasta prevedere legala le gasesti AICI

6. Directioneaza 20% din impozitul pe profit al firmei tale

Poti dona pentru copii bolnavi de cancer si leucemie directionand 20% din impozitul pe profit al firmei tale. Nu te costa nimic, acesti bani oricum ii dai la stat, este impozitul pe care firma ta il datoreaza statului. Donatia se va face pe baza unui contract de sponsorizare intre asociatia noastra umanitara si firma ta.

Toate detaliile despre redirectionarea a 20% din impozitul pe profit al firmei tale le gasesti AICI

DONATII IN CONTURILE ASOCIATIEI UMANITARE

Suntem constienti ca unii donatori prefera sa doneze direct beneficiarului, alti donatori au incredere in ONG-uri, ca acestea vor gestiona in mod corect, responsabil si transparent donatiile primite.

In acest sens, incurajam donatorii sa doneze pentru beneficiarii nostri folosind modalitatile si procedurile de donatie securizate si transparente pe care asociatia noastra le ofera si le pune la dispozitie.

De ce sa donati prin modalitatile de donatie oferite de noi:

fondurile donate sunt contabilizate;

garantam buna lor gestionare si folosire;

garantam transparenta 100% in folosirea si gestionarea lor;

surplusurile de donatii pentru un beneficiar sunt redirectionate catre alte cazuri, limitand riscul donatiilor multiple;

donatiile sunt actualizate LIVE pe platforma noastra de donatii, cu numele fiecarui donator cat si suma donata (cu exceptia celor care aleg sa ramana anonimi);

24/7 atat donatorul cat si beneficiarul poate urmari evolutia donatiilor pe tot parcursul campaniei;

Donatiile realizate online prin Card si PayPal se afiseaza instantaneu / LIVE pe site, cu numele si suma donata (numele nu se afiseaza daca donatorul a ales sa ramana anonim);

Suma donata de catre un donator, se aduna LIVE la suma generala a cazului, cat si la suma generala a tuturor cazurilor de pe pagina principala de la sectiunea ,,Statistici”;

Donatiile realizate de catre firme prin contracte de sponsorizare vor fi facute publice imediat dupa ce suma donata a intrat in contul asociatiei noastre. Numele firmei, logo-ul si suma donata se vor afisa in lista de donatori a beneficiarului cat si in lista generala de donatori persoane juridice;

Donatiile realizate prin transfer bancar din Romania vor fi afisate pe site in termen de maxim 1-3 zile lucratoare pe baza procesarii extraselor de cont bancar. Numele donatorilor si sumele donate vor fi afisate pe pagina beneficiarului si in lista generala de donatori persoane fizice (cu exceptia celor care au ales sa ramana anonimi sau nu au specificat numele unui beneficiar);

Donatiile realizate prin transfer bancar din strainatate vor fi afisate pe site in termen de maxim 7-14 zile lucratoare, pe baza procesarii extraselor de cont. Numele donatorilor si sumele donate vor fi afisate pe pagina beneficiarului si in lista generala de donatori persoane fizice (cu exceptia celor care au ales sa ramana anonimi sau nu au specificat numele unui beneficiar);

La finalul campaniei de strangere de donatii pentru un beneficiar, oferim rapoarte financiare, scrise si video. Realizam interviuri si prezentari video in care cei care au fost ajutati vor marturisi si vor prezenta modul in care au fost ajutati de catre noi, astfel incat, cei care au donat sa poata vedea modul in care donatia lor a fost folosita. De asemenea, modul in care a fost ajutat un beneficiar poate fi verificat la fata locului.

DONATII DIRECT LA BENEFICIAR

Donatorii pot alege sa ofere donatii in mod direct beneficiarului fara interventia sau intermedierea asociatiei noastre.

In aceasta situatie asociatia noastra:

va pune la dispozitie datele de contact ale beneficiarului;

donatia facuta direct beneficiarului se face pe propria raspundere a donatorului;

asociatia nu este raspunzatoare de modul in care este folosita donatia oferita direct beneficiarului;

asociatia nu este obligata sa urmareasca modul de folosire a donatiei de catre beneficiar;

asociatia nu este obligata sa publice donatia oferita direct beneficiarului, dar la cererea donatorului poate face acest lucru;

asociatia nu ofera nici un fel de raport scris sau video privind modul de folosire a donatiei oferite direct beneficiarului;

asociatia este exonerata de orice raspundere privind modul in care este folosita donatia de catre beneficiar.

DONATII PENTRU SUSTINEREA PLATFORMEI

Prezenta platforma de donatii are nevoie de sustinerea dvs pentru buna functionare. In acest sens, la modalitatile de donatie prin PayPal si prin Card, am atasat un camp in care puteti alege sa donati pentru sustinerea acestei platforme de donatie.

AFISAREA DONATIILOR

Afisarea donatiilor pe aceasta platforma de strangere de donatii se face in EURO.

Prin orice modalitate se va face donatia si in orice valuta, in final, donatia ta pe site se va afisa in EURO.

COMISIOANELE BANCARE

Fiecare procesator de plati sau entitati bancare cu care lucram percep comisioane pentru procesarea donatiilor sau a transferurilor bancare.

In acest sens:

Donatiile prin card

Donatia efectuata prin card se va afisa intreaga pe site in lista de donatori, in dreptul numelui donatorului;

Donatia prin card se va aduna la statisticile de pe pagina beneficiarului cat si la suma de la statisticile generale de pe home page, fara comision;

De exemplu:

Popescu Mihai a donat prin card suma de 10 lei. In lista de donatori se afiseaza ,,Popescu Mihai a donat 10 lei”

Sa presupunem comisionul de procesare la 0.50 lei.

La statistica sumelor donate de pe pagina beneficiarului cat si in statisca sumelor stranse de pe home page, suma care se va aduna va fi de 9.50 lei.

ATENTIE! Numele, suma si comisionul de mai sus este doar un exemplu si nu reflecta realitatea.

Beneficiarul va primi in final suma stransa in urma campaniei de strangere de fonduri fara comisioane, acestea vor fi platite de catre asociatie din donatiile primite pentru beneficiar.

Donatiile prin PayPal

Donatia efectuata prin PayPal se va afisa intreaga pe site in lista de donatori, in dreptul numelui donatorului;

Donatia prin PayPal se va aduna la statisticile de pe pagina beneficiarului cat si la suma de la statisticile generale de pe home page, fara comision;

De exemplu:

Popescu Mihai a donat prin PayPal suma de 100 de euro. In lista de donatori se afiseaza ,,Popescu Mihai a donat 10o euro”

Sa presupunem comisionul de procesare de 2 euro.

La statistica sumelor donate de pe pagina beneficiarului cat si in statisca sumelor stranse de pe home page, suma care se va aduna va fi de 98 de euro.

ATENTIE! Numele, suma si comisionul de mai sus este doar un exemplu si nu reflecta realitatea.

Beneficiarul va primi in final suma stransa in urma campaniei de strangere de fonduri fara comisioane, acestea vor fi platite de catre asociatie din donatiile primite pentru beneficiar.

Donatiile prin transfer bancar

Vom fi obligati sa platim comisioane bancare doar atunci cand vom face donatiile prin transfer bancar catre beneficiari.

In acest sens, asociatia va face donatiile catre beneficiar fara comisioane, acestea le vom plati din donatiile primite pentru beneficiar.

Pentru donatii suplimentare ne puteti contacta la:

Email: infosperanta@gmail.com

Telefon: 0749.402.098

© Asociatia SPRO (Speranta pentru Romania) 2024